UitvaartGeschiedenis

 

Begraven is een vorm van lijkbezorging. Het begraven van iemand noemen we ook wel begrafenis. Begraven kan op door de overheid aangewezen locaties. We noemen dit begraafplaatsen. Een begraafplaats kan eigendom zijn van een gemeente of van een particulier. 

Synoniemen voor het woord begraven zijn: graflegging, teraardebestelling en inhumatie. De begrafenis besluit een geheel aan plechtigheden dat uitvaart wordt genoemd.

 

Begraven is een oude vorm van lijkbezorging. In de prehistorie werd al begraven. Door de tijd heen is er veel gewijzigd. Rituelen zijn gekomen en zijn gegaan. Tradities zijn behouden of verbroken. De mens respecteert het verleden of gaat alleen verder met de toekomst. De manier van lijkbezorging zal echter niet veranderen. Begraven zal altijd blijven, denken we. Echter zijn er alternatieven die steeds meer aan terrein winnen. Je kan dan denken aan cremeren, resomeren, invriezen, lichaam aan de wetenschap doneren. Echter zit Begraven zo diep geworteld in onze Nederlandse cultuur dat het voorlopig nog een "populaire" manier van lijkbezorging blijft. 

Deze website hoopt een leuk kijkje te kunnen geven in de geschiedenis van begraven maar ook van de uitvaart in het algemeen.

 

Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van begraven? Volg dan een opleiding bij Vonera. Bijvoorbeeld de opleiding uitvaartverzorger. Zeer interessant en leerzaam!  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geschiedenis Begraven